Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем с Алфа Ромео 145 1.3 боксер

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от bogsan1 Покажи съобщение
    Та сега днеска установих,че след тия майстори колата върви още по-зле!Буквално като трактор,както и започна да мени оборотите 1000-2000...
    Здравей,да провери си моторчето за оборотитте почисти го!Аз имах проблем с оборотите и проблема ми беше в жилото но газта,беше паднало едно като гумичка и се беше олабило жилото на газта ту ниски ту високи.Там има и е като метална халка ако несе лъжа за регулиране на жилото!Аз така си оправих оборотите,провери и там!Успех
    sigpicБързай бавно!!!

Comment

Такова държане на мотора подсказва за много неща, но най-вече за МАП сензора. Провери му маркуча за вакуума.Да не е запушен или скъсан. Както и всички останали маркучета по колектора.
      Препоръчвам ти да извадиш и сложиш отново всички букси , като ги огледаш внимателно. Особено на ТПС и МАП сензора.
      После минаваш на ангренажните ремъци!
      Зад бобините, в кожуха на съединителя, отгоре, има една тапа. Махаш я и въртиш коляновия вал, до като дойде едно Т на белега.
      Аз по принцип махам свещите и на първи цилиндър с отверката търся ГМТ, а после с Т-то само доуточнявам, защото белега понякога е трудно видим.
      Отпред на капаците на ангренажните колела, точно отгоре има по една гумена тапа. Махаш тапите и гледаш!
      В ГМТ трябва и на двете колела да си личат белезите.
      Ако не се виждат, значи е избягал някой зъб.
      Често срещана простотия!
      Успех!
      На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
      Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщение
        Такова държане на мотора подсказва за много неща, но най-вече за МАП сензора. Провери му маркуча за вакуума.Да не е запушен или скъсан. Както и всички останали маркучета по колектора.
        Препоръчвам ти да извадиш и сложиш отново всички букси , като ги огледаш внимателно. Особено на ТПС и МАП сензора.
        После минаваш на ангренажните ремъци!
        Зад бобините, в кожуха на съединителя, отгоре, има една тапа. Махаш я и въртиш коляновия вал, до като дойде едно Т на белега.
        Аз по принцип махам свещите и на първи цилиндър с отверката търся ГМТ, а после с Т-то само доуточнявам, защото белега понякога е трудно видим.
        Отпред на капаците на ангренажните колела, точно отгоре има по една гумена тапа. Махаш тапите и гледаш!
        В ГМТ трябва и на двете колела да си личат белезите.
        Ако не се виждат, значи е избягал някой зъб.
        Често срещана простотия!
        Успех!
        Благодаря колега!Ама ако можеш да ми изясниш какво означава представлява,означава и каде се намира този сензор,ще бъде супер!

---------- Post added at 14:10 ---------- Previous post was at 14:09 ----------

Също и ако може да ми кажете каде се намира този кабел за диагностиката понеже майсторите немогат да го намерят... Алфа Ромео 145 1.3 боксер 1997г.

Comment

MАП-а е отгорте на колектота,черно правоъгълниче с два болта закрепено,няма маркуче директно върху колектора,буксата е като застанеш отпред до лявото бомбе на амортисьора с 3 кабелчета е,може да са я натъпкали зад кутията на филтъра или под дунапрена в ъгъла.
          alfa romeo 145 1.3 boxer K&N replacement MOMO GT2 WHEELS OMP Lowering Springs kit now on GPL rest in peace
          alfa romeo 147 2.0 ts DISTINCTIVE MY07 powered by Landi Renzo GPL

Comment

мда най вероятно са ти я забили някъде буксата но трябва да е от страната на пасажера...
            Alfa 145 1.4 t.s

Comment

Благодаря ви! Сега в крайна сметка се оказа,че ангренажният ремък е прескочил зъб.Ще ги сменям и ще споделя

Comment

много познато незнам как точно се обеснява но и при мен беше станало с нов ремък и аз си галя колите но....коли с характер.
                Alfa 145 1.4 t.s

Comment

Така е колега...

Comment

Working...
                  X